Domov Blog Prednosti transakcijskih SMS sporočil

Prednosti transakcijskih SMS sporočil

Objavljeno 18.12.2013
Kaj so transakcijska SMS sporočila?

Najbolj tipičen primer transkacijskega SMS sporočila je SMS potrditev opravljenega nakupa v spletni trgovino. Običajno vse spletne trgovine obveščajo svoje kupce o statusu naročila preko emaila, z avtomatsko generiranimi - transakcijskimi emaili.

Kje se lahko uporabijo?

Področij uporabe je veliko. Integracija je mogoča v vsako aplikacijo, spletno trgovino, CRM sistem, računovodske aplikacije, itd. Integracija je zelo enostavna in hitra. Več si lahko preberete na www.smsapi.si.

Trije konkretni primeri uporabe skupaj z prednostmi

Pošiljanje SMSa ob prejetem naročilu v spletni trgovini Kupec dobi takojšen in direkten odziv, da je bilo njegovo naročilo uspešno sprejeto. Spletni trgovec se s tem izogne določenemu številu klicev v smislu "Ali ste prejeli moje naročilo?". Potrditveni emaili, ki so avtomatsko generirani v spletnih trgovinah, romajo velikokrat v predal z neželeno pošto, medtem ko SMS sporočil 100% doseže uporabnika.
Pošiljanje SMSa, ko je naročilo odposlano Kupec, sploh če je izbral plačilo po povzetju, bo pripravljen na prejem paketa. Izkušnje kažejo, da delež neprevzetih pošiljk krepko upade, pa tudi denar od naročila pride hitreje do spletnega trgovca.
Pošiljanje SMS opomina ob neporavnanih obveznostih Po izkušnjah podjetij, ki uporabljajo SMS obveščanje ob zamudah pri plačilu obveznosti, je ta način opominjanja stran zelo efektiven. SMS je namreč precej oseben pristop, precej bolj kot email. S tem se plačilna disciplina izboljša in tok denarja se premakne naprej.

POZOR: za vse lastnike spletnih trgovin na sistemu Magento, je na voljo tudi brezplačen SMS modul! Kontaktirajte nas tukaj: http://www.smsapi.si/kontakt ali nas pokličite: 0590 53 901

Oglejte si spletno stran www.smsapi.si, se brezplačno registrirajte in preizkusite storitev!
PS: podarimo vam 10 brezplačnih SMSov